Așadar, potrivit spuselor jurnalistului Mihai Gâdea, marți, 8 septembrie, generalul Coldea va fi citat la SIIJ. Mihai Gâdea a mai declarat că această informație ar putea avea implicații serioase.

Audierea acestuia va avea loc la ora 11:00.

„Generalul Coldea este mâine citat la SIIJ. Este o știre foarte tare și, cred eu, ar putea să aibă implicații serioase”, a spus Mihai Gâdea.

Tot în emisiunea sa a fost invitat și jurnalistul Mirel Curea care a declarat că speră ca Florian Coldea să fie cercetat penal și anchetat.

„Vine ca o împlinire a unei speranțe pe care o credeam deșartă. Eu sper ca omul acesta nu numai să se ducă pe acolo, ci să fie cercetat penal, sper să fie anchetat, sper să răspundă pentru zeci de morți care sunt la cimitir și nu au mai apucat să audă zgomotul ciocănelului judecătorului în masă, când spune ‘achitat’

Oameni nevinovați care au fost hăituiți de acest Gestapo nenorocit, pentru care văd că deocamdată nu răspunde nici generalul Coldea, nici Laura Codruța Kovesi„, a spus, la rândul său, jurnalistul Mirel Curea.

Cine va mai ajunge mâine în fața procurorilor SIIJ

Tot SIIJ este cea care a decis reținerea lui Mircea Negulescu, fost procuror DNA, pentru că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase.

Alături de Coldea, în fața procurorilor SIIJ va ajunge și Sabin Iancu, fostu șef al SRI Prahova. Numele celor doi au apărut în mai multe dosare penale, precum și în dezvăluirile și acuzațiile făcute de mulți politicieni și oameni din sistem. Potrivit unor surse judiciare, ambii vor da declarații în dosarul lui Mircea Negulescu.