Primul ministru a mai precizat că în urma numărătorii paralele făcută de liberali, Clotilde Armand a câştigat cu o diferenţă de peste 1.000 de voturi.

„Nu am văzut. Deci, ceea ce ştiu este că un consilier liberal, candidat la Consiliu (Consiliu Local – n.r.) a descoperit o tentativă de fraudare care este anchetată în momentul de faţă.

De asemenea, ştiu că pe numărătoarea paralelă făcută de noi, pe baza proceselor-verbale încheiate la secţiile de votare, Clotilde Armand a câştigat cu o diferenţă de peste 1.000 de voturi”, a declarat Ludovic Orban, joi, întrebat despre imaginile de la Biroul Electoral al Sectorului 1, apărute în spaţiul public, din care reiese că mai multe persoane intră într-un spaţiu în care par să fie depozitate voturi şi umblă în sacii respectivi.

Era de așteptat să se facă o anchetă

Premierul a adăugat că nu poate să înţeleagă de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral al Sectorului 1 „să-şi desfăşoare activitatea într-o clădire a Primăriei în care, la etajul 2, era, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache”.

„Lucru care a şi fost demonstrat. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun este că aştept să se facă o anchetă, care a fost demarată, care trebuie să vizeze toate aspectele semnalate şi să-i pedepsească pe aceia care nu au respectat legea, pe aceia care au încercat să afecteze corectitudinea procesului de numărare”, a declarat Orban.

Întrebat despre faptul că PSD a cerut renumărarea voturilor la Capitală şi la Sectorul 1, el a spus: „În politică trebuie să ştii şi să câştigi şi să pierzi”.

„Diferenţa dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea este atât de clară, încât nu mai lasă loc la niciun fel de dubiu. Să nu ştii să pierzi, să te agăţi de nişte, să spun, nişte minciuni şi denaturări ale unor fapte, mi se pare lipsit de demnitate. Firea trebuie să înţeleagă că bucureştenii nu au mai vrut-o primar general şi că bucureştenii au votat cu Nicuşor Dan, care este noul primar general”, a declarat Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin