Nicușor Dan i-a anunțat miercuri pe bucureșteni că trebuie să meargă ”prin vecini” dacă vor să se bucure de atmosfera feerică a Sărbătorilor de Crăciun.

El a făcut precizări foarte clare în legătură cu faptul că nu are de gând să mai organizeze un Târg de Crăciun în Capitală!

”Situaţia economică este una dificilă”

Astfel, Primăria Generală condusă de Nicușor Dan nu va mai aloca bani pentru Târgul de Crăciun sau de Paşti, motivația constând în faptul că situaţia economică este una dificilă, iar banii trebuie direcţionaţi către urgenţe.

”Dacă ai doi copii la şcoală şi nu-ţi ajung banii, nu te duci în vacanţă în Dubai. Cam asta e ce trebuie să facem. Suntem într-o situaţie economică dificilă şi trebuie să direcţionăm banii acolo unde sunt urgenţele”, a declarat Nicușor Dan, potrivit gandul.ro.

Totuși, Nicușor Dan a lăsat bucureștenilor o urmă de speranță, arătând că există o posibilitate pentru ca atmosfera specifică târgurilor de Crăciun să nu dispară cu totul din București.

”E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil. Trebuie să ducem banii către chestiuni esenţiale”, a precizat el, arătând că urgențele, din punctul său de vedere, sunt termoficarea și poluarea.

”O problemă de urgenţă”

Dan a declarat miercuri că, din momentul în care va prelua funcţia, va face un management de avarie în ceea ce priveşte situaţia reţelelor de termoficare (apă caldă și căldură) din Bucureşti. El anticipează că vor fi „sute de avarii” la iarnă.

”Avem o problemă de urgenţă care vine iarna asta. După cum ştiţi, ELCEN a comunicat că, din cauză că nu s-au făcut reparaţii în cursul acestei veri, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în reţea este de trei ori mai mare decât în 2016 şi se apropie de limita de la care nu se mai poate.

Deci noi trebuie să facem din momentul în care ajungem acolo un management de avarie. Asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenţii de urgenţă, să avem pregătite echipe pentru intervenţii de urgenţă şi să avem pregătite detectoare de avarii care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul unde este avaria şi în paralel să facem o eşalonare corectă a oamenilor care sunt afectaţi. Asta este ce putem face iarna asta”, a spus Nicuşor Dan.