Premierul Ludovic Orban și Guvernul său vin cu noi detalii pentru toți românii. Totul se va întâmpla în cel mai scurt timp.

Orban, dezvăluiri incendiare

Ludovic Orban a anunțat noi măsuri de relaxare care se vor aplica după data de 15 iunie. Premierul a discutat cu reprezentanții industriei HORECA şi s-a stabilit că, de la jumătatea lunii, o parte din restricții să fie ridicate.

O veste bună a dat și pentru cei care vor dori să călătorească în străinătate. O vor putea face fară restricții, însă doar în anumite țări.

La o săptămână de când au fost redeschise terasele, premierul Ludovic Orban promite că de la jumătatea acestei luni românii vor avea parte de o nouă relaxare a condițiilor, inclusiv pentru călătoriile în străinătate.

„Am avut discuții legate de reevaluarea în baza procedurilor internaționale a riscului epidemiologic în fiecare țară care va permite excepții pentru anumite țări care sunt sub un indice. Țări unde există răspândire mică a epidemiei, de exemplu Austria care a ajuns la 400 de cazuri active, Grecia, Bulgaria. Sunt mai multe țări unde a fost redus cazul persoanelor infectate și unde nu va mai fi necesară măsura izolării la domiciliu la întoarcerea din țara respectivă”, a spus premierul.

Acum reprezentații teraselor sunt obligați să distanțeze mesele clienților și nu au voie să primească mai mult de patru persoane la aceeași masă.

Premierul a avut aceaste discuții informale într-un mic tur al teraselor din Centrul Vechi al Capitalei. Ludovic Orban s-a oprit la patru dintre acestea și a stat la masă alături de colegii săi, respectând însă restricțiile.

„Având în vedere că nu am mai avut nicio ieșire de foarte mult timp, sigur, m-am simțit foarte bine și e plăcut să socializezi cu oameni apropiați și inclusiv să vezi oameni plimbându-se pe stradă.

Am eu față de inspector? Nu, de inspecție se ocupă alte instituții ale statului. Oricum, în această perioadă, le-am recomandat o prezență limitată, dar să solicite respectarea măsurilor fără să ia măsuri foarte dure din prima, să ceară conformarea și să revină după aceea să verifice dacă există această conformare”, a mai spus Orban.