Preşedintele PNL spune că e „ciudat” faptul că Dacian Cioloş a atacat în ultima perioadă atât PNL, cât şi USR, în condiţiile în care partidul pe care vrea să îl înfiinţeze nici nu a fost înregistrat încă. 

„Eu nu înţeleg ce interese are, că nici măcar nu şi-a înregistrat partidul până acum. Şi este într-adevăr ciudat faptul că de o bună bucată de vreme a atacat şi PNL şi USR. (…) E mai greu să intri în teren să joci fotbal 90 de minute, să faci performanţă. Aşa, că stai la televizor şi mănânci pop-corn, e uşor să îţi dai cu părerea, să dai sfaturi”, a afirmat liderul PNL la B1 TV, citat de Antena 3.

 În opinia lui Orban, Cioloş nu are „nicio relevanţă” în ceea ce priveşte bătălia politică şi nu înţelege care este adversarul Opoziţiei. 

„Dar, nu e relevant. În momentul de faţă nu are nicio relevanţă în ceea ce priveşte bătălia politică, decât că din când în când mai face câte o postare care e mai mult sau mai puţin preluată. Văd că astea când atacă PNL şi USR sunt preluate şi, într-adevăr, pune semne serioase de întrebare în ce măsură înţelege că adversarul nostru este actuala coaliţie guvernamentală şi mai ales încrengătura de relaţii nepotrivite, la limita legii, care există în interiorul acestei structuri care domină în mod nelegitim puterea de astăzi în România”, a spus preşedintele PNL.