PSD a încercat să-l dea afară pe Ludovic Orban de la Guvern. Moțiunea de cenură a social democraților a eșuat însă lamentabil. Deși Marcel Ciolacu anunța că PSD are 360 de voturi, nici măcar nu s-a făcut cvorumul de ședință. La fix 24 de ore, Orban a făcut public totul.

Orban, anunț major pentru România!

Șeful Executivului a făcut un anunț important pentru România care vizează milioane de oameni. Începând din această lună se vor plăti pensiile crescute cu 14%, ca urmare a majorării punctului de pensie. Este vorba despre o creștere în limitele permise de buget în contextul crizei provocate de epidemia de coronavirus, a subliniat premierul.

Reprezentanții Consiliului Fiscal au avertizat însă în urmă cu doar câteva ore. Rectificarea bugetară poate aduce probleme mari pentru România. Anul viitor, punctul de pensie nu ar trebui să se majoreze cu 34% , cum prevede legea pensiilor, ci doar să se indexeze cu inflația. Mai mult, specialiștii spun că vom avea un deficit bugetar uriaș.

”Este o opinie. Începând de astăzi cresc pensiile. Guvernul a decis creșterea punctului de pensie și începând din luna septembrie se plătesc pensiile crescute. Punctul de pensie a crescut cu 14%, atât ne-am permis din resursele care există. Orice decizie ulterioară, o vom lua în funcție de evoluția economiei”, a explicat șeful de la Palatul Victoria.

PSD moificase legea pensiilor. Deși nu le-au mărit, social democrații stabiliseră prin lege ca pensiile să crească cu 40% din luna septembrie. Pandemia de coronavirus a făcut însă prăpăd în economia din România, iar liberalii au fost nevoiți să facă o mărire de doar 14%, chiar dacă și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spusese că o mărire de 10% este atât cât își permite economia autohtonă.
Sursa foto INQUAM / Octav Ganea