Premierul Orban a ținut să aducă niște precizări clare în ceea ce privește pensiile speciale.

“Măsura pe care o propunem legată de cumulul salariului cu pensia, nu restrânge dreptul persoanelor care astăzi lucrează în instituții publice și în companii deținute de stat, de a munci. Singura problemă este că nu vom accepta ca o persoană care s-a pensionat să primească simultan și salariu și pensia. Dacă s-a pensionat, înseamnă că a vrut să se pensioneze și ca atare, dacă totuși dorește să lucreze în continuare, noi îi permitem să lucreze în sectorul privat dar dacă vrea să lucreze în sectorul public, va trebui, pe perioada în care lucrează,  să nu beneficieze de plata pensiei. Sigur, urmând ca după ce își termină perioada în care lucrează, să beneficieze de o creștere a pensiei corespunzătoare contribuției pe care o are în perioada în care desfășoară activitățile specifice funcției publice. Practic, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public, este o măsură care nu restrânge dreptul la muncă decât că, dacă omul alege să primească salariu, nu mai primește pe perioada în care lucrează, pensia”, a arătat Orban.

Atac furibund la PSD

Ludovic Orban a fost categoric: PSD sare din la în puț.

“Inventatorii pensiilor speciale sunt cei de la PSD, inventatorii sistemului privilegiat al multor categorii, în cursul pensionării sunt cei de la PSD. Numai ei au putut să inventeze ca pensia să se calculeze în funcție de ultimele 3 luni pe baza tuturor veniturilor înregistrare și a permis să se umfle veniturile brute ale unor angajați din sistemele publice în ultimele luni de muncă, astfel încât să se ajungă la niște pensii aberante.

 Ei nu au ce să mai spună în privința pensiilor speciale, sigur, ar fi bine să voteze proiectul nostru de lege”, a punctat premierul.