„Există un grad de indignare în societate privind unele pensii. Este clar că nu se poate continua aşa, e clar că trebuie gasită o soluţie… închei prin a spune că încercăm să găsim o formulă foarte serioasă ce să elimine inechitaţile astfel încât un număr foarte mare de oameni să beneficieze de o pensie decentă.

Mama mea a muncit şi vă spun cinstit. A muncit o viaţă şi are 1800 de lei. Sunt alţii care poate nu au muncit 20 de ani şi au o pensie mult mai mare.

Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani în care s-au dat pensii speciale unor parlamentari, sau unor alte categorii de persoane este un rezultat al PSD. Cei de la PSD au inventat aceste pensii speciale”, a transmis Ludovic Orban.

Procentul cu care pensiile vor fi crescute

„Ceea ce am spus e că vom creşte pensiile. Procentul cu care cresc nu poate fi anunţat public. Deşigur ministrul a anunţat un procent, el ştie cel mai bine.

Au scăzut semnificativ încasările la bugetul de pensii. E posibil ca anul ăsta să nu avem creştere economici.

În condiţiile astea nu îţi poţi bate joc de oameni şi să le promiţi ceva ce nu le poţi da.

Ministerul finanţelor pregătește raportul privind bugetul şi starea economică. Vom lua decizia de creştere a pensiilor, le vom creşte şi le vom creşte cu o sumă pe care putem să o şi plătim.

Aici se fac prognoze pe termen mediu şi lung şi toate astea se compară cu veniturile bugetului statului. Nu puteam să dăm toţi banii statului pe ajutoare sociale sau pensii. Trebuie investiţii în oameni, în infrastructură, în cercetare, în oameni în inovare.

Trebuie să crească numărul pe angajaţi şi salariul mediu pe economie ca să crească pensiile.

Sistemul de pensii trebuie gândit să fie sigur şi sustenabil pentru cei aflaţi la pensie astfel încât să nu îşi facă vreo grijă”, a explicat premierul.