Pentru prima dată în istoria telecomunicaţiilor, municipiul Timişoara devine capitala mondială a conexiunilor broadband la Internet. Site-ul www.netindex.com listează municipiul Timişoara pe prima poziţie în clasamentul global al oraşelor.

„Suntem onoraţi de poziţia fruntaşă pe care o aducem Timişoarei prin serviciile profesionale şi de viteză extremă pe care le punem la dispoziţia clienţilor noştri. Promovând excelenţa în domeniul telecomunicaţiilor, am reuşit această performanţă, care nu e deloc uşor de atins, ţinând cont de faptul că avem pe piaţa din Timişoara competitori de talie mondială cu care concurăm. E un exemplu elocvent de dedicare a întregii noastre echipe pentru performanţă fără limite în folosul clientului final. Mulţumim, de asemenea, clienţilor care de-a lungul timpului au fost alături de noi şi alături de care ne-am dezvoltat," a declarat Beniamin Muj, CEO Bensoft Telecom, pentru ziuadevest.ro

Timişoara este pe primul loc în lume, cu o viteză de download de 90,41 Mbs, aproape dublă faţă de următorul oraş clasat, Vilnius, 53,31 Mbps.

În Top 30 întocmit de Net Index se mai găsesc patru oraşe din România, Constanţa pe 13, Cluj napoca pe 17, Bucureşti pe 18 şi Braşov pe 28.