București, orașul cu cele mai scumpe chirii

Capitala a înregostrat o creștere majoră a chiriilor. În ultimele trei luni din 2019, în Bucureşti au fost scoase spre închiriere peste opt mii de apartamente. Dacă la începutul lui 2019, chiria pentru un apartament cu două camere era, în medie, 410 euro, la final de an, a ajuns la 420 de euro.

Specialiștii în imobiliare sunt de părere că acestă creștere se datorează oamenilor care vin să muncească sau să studieze în București.

„Asistăm la o migraţie internă. Tot mai mulţi tineri calificaţi se mută în Bucureşti. Aceştia au salarii destul de bune, îşi găsesc joburi calificate şi îşi permit chirii bune. Pe de altă parte avem livrări de apartamente noi, suficiente, care oferă un standard de locuire ridicat, dar şi un preţ pe măsură.”, a declarat Daniel Crainic, reprezentant imobiliare.ro pentru știrileprotv.ro.

Există locuințe premium, mult mai scumpe decât cele obișnuite

„Capitala şi oraşul Cluj sunt orașe care ridică media chiriilor şi ţin sus nivelul chiriilor. În Bucureşti, în zonele de lux, în special zona de Nord, ajunge un apartament de 2 camere undeva la 1.000, 1.200 de euro pe lună. Luxul astăzi nu mai este doar zona, sunt şi finisajele, spa-ul, facilităţile, casă inteligentă, green energy.”, adaugă Daniel Crainic.

În ce oraș se află cele mai ieftine chirii

Potrivit datelor imobiliare.ro, cele mai ieftine chirii se află în Reșița. Acolo proprietarii cer 180 de euro pe lună.

Cele mai scumpe chirii după București și Cluj se situează în Timişoara şi Braşov, acolo unde proprietarii cer, pentru două camere, în medie, 350 de euro pe lună, dar şi Iaşiul – cu 330 de euro pe lună.