Villefranche-sur-Mer este o evadare perfectă pentru orice turist

Villefrache sur Mer se află la 4 km distanță cu trenul de Nisa. Poate fi admirat din tren, când vii dinspre Monte Carlo și oferă o priveliște senzațională.

Situat pe Riviera Franceză, Villefranche-sur-Mer este o evadare perfectă pentru orice turist. Oferă un amestec excelent de cultură, peisaje superbe, istorie și foarte multă culoare. Cu nuanțele sale vibrante, străzile fermecătoare și apa albastră strălucitoară,  Villefranche-sur-Mer este una dintre destinațiile de vacanță de neuitat. Iar cei care au avut norocul de a ajunge aici spun că vor reveni.

Pe lângă plajele uimitoare, Villefranche-sur-Mer are restaurante și cafenele excelente pe malul apei, muzee, o arhitectură incredibilă și priveliști care-ți taie respirația. Iată ce poți face într-o excursie la Villefranche-sur-Mer, potrivit Explore.com.

Villefranche-sur-Mer
Villefranche-sur-Mer/SURSA FOTO: Dreamstime

Relaxați-vă pe plajele magnifice și luați cina pe malul apei

Villefranche-sur-Mer găzduiește unele dintre cele mai frumoase plaje de pe Riviera Franceză. Asigurați-vă că veți petrece cel puțin o zi la Plage des Marinieres, o plajă cu nisip fin și cu ape albastre, cristaline. Este cunoscută drept una dintre cele mai bune plaje de pe Riviera.

”Ce pot să scriu despre această plajă? O priveliște fabuloasă… Apă limpede, caldă… E vară și nimic nu este mai frumos decât o zi în Villefranche”, a scris un turist englez pe TripAdvisor. ”Villefranche este tot ce ți-ai putea dori… Un oraș magnific în fundal, ce poți să ceri mai mult???”, a comentat un altul.

Alte plaje populare din Villefranche-sur-Mer sunt Plage Villefranche-sur-Mer, Plage de l’Ange Gardien, Plage Des Jeunes și Plage de la Darse.

Nu vă faceți griji dacă vi se face foame. Mergeți pe malul apei pentru a savura preparate din bucătăria locală la unul dintre restaurantele de pe malul mării. Cele mai apreciate sunt Le Grill, Les Plaisirs, Château Eza, La Chèvre d’Or sau La Table du Royal – toate având cel puțin o stea Michelin.

Boeuf à la Gordienne, salată Niçoise, ratatouille și pastele se numără printre preparatele pe care nu trebuie să le ratați în timpul unei vacanțe la Villefranche-sur-Mer.

Bucurați-vă de artă și arhitectură

Villefranche-sur-Mer are o cultură bogată, care se zărește la tot pasul. Plimbați-vă prin „Orașul Vechi” unde puteți vizita Chapelle Saint-Pierre. Aici puteți admira picturile murale ale lui Jean Cocteau, o dovadă a spiritului artistic al orașului.

Urcați apoi spre Citadelle Saint-Elme, o fortăreață istorică datând din secolul al XVI-lea. Aceasta oferă o vedere panoramică asupra golfului și a coastei din jur.

Explorați grădinile cetății și muzeele, care vor da o altă perspectivă asupra istoriei orașului. Cu siguranță, acesta este locul perfect pentru a privi apusul!

„O vizită în acest orășel de malul mării te lasă cu multe amintiri frumoase. De la clădirile din secolele XII și XIII în culori pastelate și diversitatea de flori de pe balcoane, și până la țărmul însorit al mării și apa cristalină”, a scris un vizitator pe TripAdvisor.

Orașul are și galerii de artă locale, cum ar fi ARTHOUSE11, Galerie le 116art, L’Atelier Blanc și Chappelle Sainte-Elisabeth.