Orange România, liderul pieţei locale telecom, va lansa în curând pe piaţa serviciul Orange Money, iar în 2017 sau 2018 un serviciu de mobile banking, potrivit lui Pellissier. Acesta spune că va lansa iniţial Orange Money deoarece în urma unei analize, ţara noastră este una dintre puţinele state europene unde încă există spaţiu pentru servicii cash. “Am vrut să fim primii deoarece ne aşteptăm ca Google Pay şi Apple Pay să vină rapid în România”, a afirmat Gervais Pellissier. 

“Serviciul de mobile banking va fi lansat în toate ţările grupului Orange. Este o strategie de grup. Întrebarea este când şi dacă va fi făcută prin parteneri sau pe cont propriu”, precizează managerul Orange. 

“Pentru lansarea unui serviciu de mobile banking este nevoie de mai mult timp deoarece este nevoie de o licenţă de la Banca Centrala Europeană, trebuie instruit personalul şi trebuie avute în vedere reglementările de pe pieţele respective”, a mai spus Pellissier. 

În Polonia, Orange a lansat serviciul de mobile banking în parteneriat cu o bancă locală în urmă cu doi ani. Orange Polonia are 345.000 de clienţi abonaţi la acest serviciu dintre care 165.000 au luat credite, iar 85.000 au conturi de economii.