UPDATE: Oficialii Orange susţin că mesajul trimis prin SMS nu are o exprimare clară astfel încât mesajul potrivit ar fi următorul: "Începând cu 1 ianuarie 2016, Orange ajustează preţul final pentru a reflecta scăderea TVA cu 4 puncte procentuale”

Compania Orange îi înştiinţează pe abonaţi prin SMS că de la 1 ianuarie preţurile la produsele şi serviciile din portofoliu vor scădea cu 4% ca urmare a aplicării TVA-ului de 20%.

“Începând cu 1 ianuarie 2016, Orange se aliniază modificărilor din Codul fiscal şi va aplica noul TVA de 20% la produsele şi serviciile din portofoliu. Aşadar, taxa de abonament, opţiunile, taxele sau tarifele adiţionale aferente planului tău tarifar scad cu 4%. Detalii cu privire la preţurile serviciilor şi produselor în magazine şi pe www.orange.ro”, se arată în SMS-ul trimis de companie abonaţilor.

Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial. Orange este lider de piaţă în România, cu 10,205 milioane de clienţi şi venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.