"Mai multe firme specializate în gestionarea de infrastructuri sunt testate pentru a vedea dacă există interes pe piaţă chiar dacă nu a fost luată încă o decizie cu privire la finalizarea sau nu a proiectului", a declarat o sursă ca reacţie la un articol publicat anterior în cotidianul l'Expansión.

Potrivit publicaţiei menţionate, antenele de telefonie mobilă din Spania ale Orange ar putea avea o valoare de aproximativ 855 milioane de euro, pe baza preţului plătit în anul 2013 de operatorul de infrastructură Abertis pentru preluarea unor active similare de la grupul Telefonica. În mod normal, antenele de telefonie mobilă sunt vândute şi închiriate înapoi fostului proprietar precum şi altor operatori.

În Spania, Orange avea la finele anului trecut 14,07 milioane clienţi, din care 12,4 milioane sunt clienţi la serviciile de telefonie mobilă şi aproape 1,7 milioane utilizatori de Internet în bandă largă.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, a declarat recent că grupul este interesat de achiziţii în România, Spania, Polonia şi Belgia şi nu exclude o reevaluare a opţiunilor pentru Bouygues Telecom, dacă este invitată să facă această preluare.

Orange generează jumătate din veniturile sale în Franţa iar restul în Spania, Polonia, Africa şi Orientul Mijlociu. Pe piaţa din România, veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Totodată, datorită investiţiei în reţea, inclusiv în cea mai extinsă acoperire 4G, Orange a ajuns, în primul semestru al anului la 10.384.000 de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi decât la finalul lunii iunie 2013.Agerpres