Dacă această operaţiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile.

Într-un comunicat de presă, grupul Bouygues a confirmat semnarea unui acord de confidenţialitate cu Orange care permite celor două grupuri să facă schimb de informaţii sensibile. 'Până la această dată nu a fost luată nicio decizie şi nimic nu garantează rezultatul acestor discuţii preliminare. În funcţie de evoluţia lor, noi informaţii vor fi comunicate în timp util', a precizat Bouygues, care pe lângă sectorul telecomunicaţiilor este prezent de asemenea şi în sectorul construcţiilor şi media.

La rândul său, Orange a precizat că aceste discuţi preliminare 'nu sunt constrânse de un calendar anume şi nu urmează o schemă predefinită'.

Însă reuşita unei eventuale fuziuni depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenţei din Franţa şi Bruxelles. În cazul în care discuţiilor se vor finaliza cu succes, Orange, la care statul francez este principalul acţionar, ar putea fi obligat să vândă active în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, şi de asemenea să se angajeze să limiteze consecinţele sociale pentru angajaţii Bouygues Telecom.

Potrivit publicaţiei franceze 'Le Journal du Dimanche', Orange vrea să preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro în numerar şi acţiuni. În plus, Bouygues Telecom ar urma să primească o participaţie de 15% la noua entitate rezultată în urma fuziunii, în timp ce participaţia satului francez la Orange se va reduce de la 23% până la sub 20%.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, cu 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial. Orange este lider de piaţă în România, cu 10,205 milioane de clienţi şi venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015. AGERPRES