Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să contracteze, prin licitaţie deschisă, servicii de urbanism şi fezabilitate pentru construcţia „Autostrăzii suspendate”, evaluate la 26,89 milioane lei, fără TVA.

Anunţul a fost publicat, miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziţii publice (SEAP) – www.e-licitatie.ro.

Potrivit instituţiei, contractul vizează achiziţia de servicii de elaborare Plan Urbanistic Zonal „Închidere Inel median de circulaţie la zona nord/autostrada urbană PUZ şi Studii de fezabilitate – tronsonul Lacul Morii – Şoseaua Colentina”.

Astfel, se urmăreşte contractarea de servicii de arhitectură, servicii de inginerie specializată şi servicii de inginerie integrată, servicii de proiectare urbanistică şi peisagisitică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testări şi analize tehnice.

Contactat de Mediafax, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a declarat că respectivele servicii vizează transformarea studiilor de prefezabilitate realizate până în prezent într-un studiu de detaliu care să permită contractarea lucrărilor de realizare a autostrăzii.

Lucrările trebuie să înceapă până la sfârşitul anului

„Este materializarea tehnică şi conformă cu prevederile Planului Urbanistic General a aşa-zisei «autostrăzi suspendate», care este un termen de presă”, a afirmat Pătraşcu.

Potrivit sursei citate, lucrările pentru acest proiect au fost anticipate să înceapă până la sfârşitul anului, iar prioritare vor fi două tronsoane, din zona de penetrare a A3 Bucureşti-Ploieşti.

Contractul, cu o durată de 30 de luni de la data atribuirii, nu este împărţit în loturi şi va fi finanţat de la bugetul local.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 august 2010.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în martie că în bugetul pe 2010 al municipalităţii nu a fost cuprinsă finanţarea proiectului „Autostrada suspendată”, obiectivul urmând să fie realizat fără fonduri din bugetul municipalităţii.

SURSA: Mediafax