Terenul se află la o distanță de 25 de kilometri față de kilometrul 0 al Capitalei, 30 de minute de zona de birouri din Calea Floreasca/Barbu Vacarescu și la 25 de minute cu mașina de Aeroportul Internațional Otopeni. De asemenea, Complexul Therme, dar și Băneasa Mall se află la o distanță de condus de 30 de minute. Accesul la autostrada A3 care leagă Bucureștiul de Brașov este facil (15 minute cu mașina). Expertiza companiei noastre în contextul de piață extrem de favorabil recomandă acest teren pentru o investiție rezidențială sau cu caracter mixt.

Contextul de piață

Piață imobiliară în general și segmentul rezidențial în special, traversează în acest moment una din cele mai favorabile perioade. Vorbim de o creștere sustenabilă, organică, dată de o nevoie clară și evidentă în piață. Dincolo de faptul că cererea de locuințe crește constant, autoritățile au declarat în diverse rânduri că sectorul construcțiilor și industria imobiliară trebuie să reprezinte unul din motoarele economiei. În consecință, apar dezvoltări noi, importante fonduri de investiții și antreprenori locali cu experiență și expunere internațională în office și retail mizează pe rezidențial sau proiecte mixte cu o importantă componentă rezidențială, in mixul lor investițional în această perioadă.  Nevoia de locuire rămâne una din cele mai importante nevoi pentru locuitorii marilor orașe, cererea fiind în acest moment peste oferta. În plus, cererea pentru proiecte rezidentiale noi este în creștere constantă – peste 300% în ultimii trei ani. Un mix coerent nu poate exclude componenta rezidențială la care se poate adăuga cu succes cea de servicii adiaciente, servicii de recreere și petrecere a timpului în aer liber, în spații largi.

Laurentiu RADU

+40 723 00 00 42

 

Oportunitatea de investiție

Alături de amplasamentul terenului situat în Moara Vlăsiei, oportunitatea investițională este dată de suprafața foarte generoasă de 50.5 hectare, care îl recomanda pentru un proiect rezidențial sau un proiect cu dezvoltare mixtă, de tipul “oraș in oraș”. De asemenea, merită menționat faptul că în apropierea terenului se află mai multe izvoare de apă termală ceea ce îl poate face pretabil pentru o investiție într-un centru de agrement. Tot în zona de agreement, menționăm alte posibile destinații: hipodrom, circuit auto, centru de sporturi outdoor. Nu în ultimul rând, terenul se pretează pentru investiții cu potential ridicat precum centre de sănătate, centru de îngrijire a persoanelor vârstnice. De altfel, exista deja un PUZ aprobat care prevede construcția unui ansamblu rezidential de mare anvergura, cu 536 de case individuale, 70 de apartamente, 1.080 de locuri de parcare, respectiv o suprafață generoasă rezervată spațiilor verzi și parcurilor.  Un atuu important și unul din elementele cheie în ceea ce privește potențialul terenului este și proximitatea față de Pădurea Brânzeasca care se invecinează în zona de nord cu proiectul.  Terenul se poate comasa cu suprafețe adiacente pentru un minim de 100 ha, dacă este necesară o suprafață mai mare.

În cazul în care investitorul optează pentru o destinație rezidențială, terenul propus are toate avantajele pentru a pune accent pe un mod de viață contemporan. Unităților locative li se va adăuga cu succes servicii și facilități precum gym, spa, gradinita, clinica medicala zone pietonale, de jogging si recreere. Deloc întâmplător, exemplele concrete din piață arată că cea mai mare investiție rezidențială din România este construită după un concept similar si in aproprierea proiectului propus de catre noi.

Informații detaliate despre teren, PUZ-ul aprobat și o analiză suplimentară a potențialului investițional, pot fi obținute în cadrul unei întâlniri cu Laurențiu Radu , Business Development Manager în cadrul Premier Estate Management.

Laurentiu RADU

+40 723 00 00 42