Organismele europene de reglementare urmează să decidă luna viitoare dacă aprobă o tranzacţie prin care Liberty Global şi Vodafone vor să îşi unească operaţiunile din Olanda pentru a da naştere celui de-al doilea mare furnizor de telecomunicaţii. 

"Tranzacţia cu Vodafone s-a încheiat. Este revizuită de organismele europene de reglementare iar această evaluare nu ar trebui să fie afectată de Brexit. Acesta nu ne-a redus apetitul sau interesul pentru Europa", a spus Mike Fries cu ocazia unui Congres al operatorilor de cablu organizat la Varşovia. 

Anul trecut, mai multe surse au declarat pentru Reuters că Vodafone şi Liberty au discutat o posibilă fuziune a operaţiunilor lor în şapte ţări din Europa dar până la urmă negocierile au eşuat. "Niciunul dintre noi nu este interesat în acest moment să meargă mai departe de Olanda când vine vorba de o colaborare", a spus Fries. 

Liberty Global, companie controlată de miliardarul John Malone, operează în peste 30 de ţări. Fries a precizat că firma nu are de gând să intre pe noi pieţe din Europa dar că intenţionează să îşi extindă operaţiunile în ţările în care este deja prezentă, inclusiv în Polonia. 

O serie de surse din piaţă au declarat recent că Liberty Global, care deţine UPC, cel mai mare operator de cablu din Polonia, vrea să preia rivalul Multimedia pentru a-şi dubla cota de piaţă şi de asemenea ar fi interesat şi de operatorul de telefonie mobilă Play. Mike Fries a refuzat să ofere detalii dar a spus că Liberty Global vrea să crească pe piaţa poloneză şi intenţionează să investească aproximativ patru miliarde de zloţi (un miliard de dolari) în Polonia în următorii cinci ani, fără a lua în calcul achiziţiile. 

În România, UPC este numărul trei pe pieţele de televiziune şi internet fix. 

AGERPRES