În cazul celor mai multe femei principalul motiv pentru care recurg la această intervenție este de natură psihologică. Sânii sunt acea parte a corpului care exprimă cel mai bine feminitatea. De aceea aspectul necorespunzător preferințelor personale este de fiecare dată o sursă de neliniște și de lipsă de încredere în sine.

Există o multitudine de situații care le determină pe femei să recurgă la o operatie de marire sani prin implant silicoane. Cele mai des întâlnite motive sunt:

  • dimensiunile prea mici
  • lăsarea sânilor în urma nașterii și alăptării
  • o lipsă de simetrie evidentă

Cert este că obținerea formei și dimensiunilor dorite a sânilor poate restabili echilibrul emoțional și poate conferi mult mai multă încredere în forțele proprii.

De ce să apelați la operația de marire sâni prin implant cu silicon?

Implanturile cu silicon au deja o istorie de peste 50 de ani și au cunoscut de-a lungul timpului îmbunătățiri semnificative, în așa fel încât să fie acceptatate cât mai bine de organism și să confere un aspect cât mai asemănătoar celui al sânului natural. Ele sunt confecționate la exterior dintr-un înveliș de silicon, iar la interior au un gel siliconic sau o soluție salină și sunt garantate până la 10 ani. De accea acest tip de intervenție estetică este procedura medicală cea mai solicitată de către pacientele care își doresc o modificare vizibilă și de durată a dimensiunii sânilor.

Procedura de mărire a sânilor prin implantul cu silicon presupune realizarea unei intervenții chirugicale ce implică efectuarea unei anestezii și durează aproximativ două ore. Implantul se introduce în corp printr-un buzunar creat printr-o incizie ce poate fi la nivelul şanţului mamar, trans-axilară, trans-areolară. Acest buzunar poate fi submuscular sau subglandular. Locul de inserție, tipul de incizie, dimensiunea și forma implantului vor fi stabilite de către doctor împreună cu pacienta într-o consultație preoperatorie și în urma efectuării unor măsurători ale sânului și toracelui.

După intervenția de mărire a sânilor urmează o perioadă de recuperare, în care trebuie  respectate cu strictețe o serie de măsuri recomandate de către chirurgul estetician, fără de care calitatea rezultatelor poate avea de suferit. În perioada de după operație, pacienta va trebui să păstreze o legătură permenentă cu medicul și să comunice orice problemă semnalată.

Principalele avantaje ale acestui tip de operație prin implant silicon sunt: un aspect estetic natural și rezultate cu durată de până la 10 ani. Printre dezavantaje remarcăm faptul că rămân cicatrici și că perioada de recuperare medicală poate fi ceva mai mare.

De ce este nevoie pentru a putea beneficia de o operație de mărire de sâni prin implant cu silicoane?

Pentru a putea beneficia de acest tip de intervenție este în primul rând nevoie de o consultație medicală prealabilă, în care medicul va discuta în amănunt toate detaliile legate de starea de sănătate, despre preferințe și despre așteptările legate de această operație. O dată cu această consultație medicul va lua măsurile sânilor și toracelui și va veni cu o recomandare medicală privind  cea mai bună soluție de implant.

Operația nu poate fi facută pacientelor care au vârsta sub 18 ani, au făcut radioterapie, sunt însărcinate sau alăptează sau sunt sub medicamentație pentru tratarea altor afecțiuni. Pentru ca intervenția să  decurgă cât mai bine, pacientele au de respectat o serie de măsuri preoperatorii, printre care amintim: realizarea unui set de analize de sânge, o eventuală ecografie mamară, să renunțe la fumat etc.

Care este cea mai bună alegere pentru a obține o mărire fară riscuri a sânilor?

Tehnica a evoluat foarte mult în zilele noastre și există posibilitatea de a oferi fiecărei paciente forma și dimensiunea sânilor pe care și-o dorește. Însă, pentru a nu exista complicații și disconfort,  medicii recomandă ca aceasta modificare să nu depășească maxim două mărimi superioare. Scopul acestei intervenții este acela de a obține un aspect fizic armonis, nu acela de a strica echilibrul estetic. O mărire moderată a sânilor este cea mai recomandată modalitate pentru a nu avea de suferit ulterior.

 

Tocmai de aceea o discuție prealabilă intervenției medicale și stabilirea foarte atentă a fiecărui detaliu și a implicațiilor pe care acesta le are, poate avea un rol hotărâtor în luarea celei mai bune decizii. Dacă decizia luată nu este cea mai bună, pacienta se poate alege cu dureri de spate, disconfort fizic major, complicații ale problemelor de sănătate şi chair necesitatea unei noi intervenţii.

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, la ora actuală există softuri care permit  simulări 3D, astfel încât pacientele să-și facă o idee despre felul în care va arăta bustul lor și despre modul în care dimensiunea aleasă se armonizează cu celelalte proporții ale corpului.

Toate acestea fiind spuse, pentru a beneficia de cea mai bună operație de mărire a sânilor prin implant silicoane și de cele mai bune recomandări privind alegerea dimensiunii potrivite, accesați site-ul Drcalu.com. (P)