Constructorul auto Opel ar purea vinde una dintre uzinele sale catre compania Daimler, producatorul Mercedes-Benz, in incercarea de a face fata actualei crize financiare.

Astfel uzina opel din orasul Eisenach ar putea fi vanduta catre construtorul auto de lux, discutiile dintre cele doua grupuri fiind deja demarate.

Si soarta altei fabrici Opel, cea din Bochum, este incerta. Cu toate acestea, alte doua uzine germane, cea din Ruesselsheim si cea din Kaiserslautern, vor ramane in proprietatea Opel chiar si daca producatorul va iesi de sub umbrela companiei mama, General Motors.

In cursul zilei de astazi, va fi prezentat comitetului de supervizare al Opel un plan de restructurare. Acesta prevede separarea de GM, care are grave probleme financiare, conditia fiind pusa de guvernul german pentru a putea extinde ajutoarele financiare fara de care Opel.

Armin Schild, membru al consiliului de supraveghere al Opel si lider sindical, a estimat ca producatorul auto are nevoie de lichiditati de 3,3 miliarde de euro pentru a trece de aceasta perioada dificila. In sens contrat, Opel al putea intra in faliment pana in luna mai sau iunie.

Sursa: Interactive Investor