WiMAX este o tehnologie wireless bazată pe standardele industriei de gen, ce asigură conectivitate radio de bandă largă, de înaltă viteză.

Sistemul permite oferirea de servicii atât segmentului business, cât şi persoanelor fizice, concurând serios conexiunile dial-up pe linii telefonice.

Serviciile de care vor putea beneficia ambele categorii de clienţi sunt pachete de tip 2P: Telefonie şi servicii de conectivitate: Internet Premium şi Best Effort sau Business VPN.

„Oraşul Oneşti a devenit printre primele oraşe digitale din ţară. Această licenţă WiMax aduce un plus de informaţie, dar şi un plus de calitate în deciziile pe care le vor lua atât cetăţenii cât şi mediul de afaceri”, a declarat Valerian VREME, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Prin această iniţiativă de la Oneşti, RADIOCOM sprijină comunitatea locală, iar oraşul devine un centru de excelenţă în domeniul telecom. Oamenii de afaceri şi locuitorii oraşului beneficiază acum de acces la Internet de bandă largă şi servicii de telefonie de ultimă generaţie.

RADIOCOM operează propria reţea de comunicaţii de date şi furnizează mediului de afaceri şi administraţiei din România servicii de comunicaţii electronice: telefonie, Internet, date (VPN).

SURSA: RADIOCOM