Producţia totală de hidrocarburi a OMV a crescut cu un procent, până la 307.000 de barili echivalent petrol (dintre care 181.000 boe au reprezentat contribuţia Petrom grup), în trimestrul al doilea, de la 303.000 boe (184.000 – Petrom) în primul trimestru al acestui an. Comparativ, în trimestrul al doilea al anului trecut, producţia OMV s-a situat la 297.000 boe.

În plus, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a crescut până la 7,78 de dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul al doilea al acestui an, de la 7,45 dolari în primele trei luni.

OMV a precizat că rezultatele sale financiare pe trimestrul al doilea urmează a fi date publicităţii în data de 12 august.

Începând cu data de 1 iulie, germanul Rainer Seele, şeful companiei energetice germane Wintershall Holding GmbH, a devenit noul director general al OMV, înlocuindu-l pe Gerhard Roiss. Contractul lui Rainer Seele este valabil trei ani, cu posibilitatea extinderii pe încă doi ani.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

SURSA: Agerpres