În același timp, vânzările totale ale OMV Petrom s-au micșorat cu 18%, de la 10,72 miliarde lei volum raportat în primele șase luni ale anului trecut  la 8,8 miliarde de lei în primul semestru din acest an.

“In primele sase luni, ne-am concentrat pe asigurarea unei afaceri durabile si profitabile intr-un mediu de piata cu preturi mici la titei ce ar putea dura. Am implementat masuri de reducere a costurilor de operare si de crestere a eficientei operatiunilor noastre, siguranta muncii ramanand, insa, principala noastra prioritate. Pentru a ne mentine fluxul de numerar si un bilant solid, ne-am  prioritizat investitiile in functie de potentialul de a genera valoare pe termen lung, astfel ca am obtinut o scadere a cheltuielilor de capital ale Grupului de aproximativ 30%, in conformitate cu asteptarile", a declarat, în comunicat, Mariana Gheorghe, CEO-ul companiei. 

Porivit sursei citate,  In Upstream, investitiile anterioare au continuat sa genereze beneficii si, ca efect, productia de hidrocarburi a Grupului a crescut usor, datorita contributiei mai mari a reparatiilor capitale si a (re)dezvoltarii zacamintelor. "In 2015, am finalizat pana in prezent forajul la patru sonde in apele de adancime ale Marii Negre, in parteneriat cu ExxonMobil, iar programul de explorare continua", a mai spus Mariana Gheorghe.

"Pentru a doua jumatate a anului, autoritatile romane au anuntat consultari publice privind mediul fiscal si de reglementare. Dupa cum am subliniat si pana acum, vizam obtinerea unui cadru stabil, predictibil si favorabil investitiilor, o conditie-cheie pentru investitiile viitoare", a adăugat CEO-ul Petrom.

Investițiile realizate în primele șase luni ale anului în curs s-au ridicat la doar 2 miliarde de lei, față de valoarea de aproape 3 mld. lei efectuate în aceeași perioadă a anului trecut.

stire în curs de actualizare