Dividendul de bază brut aprobat de OMV Petrom este de 0,0444 lei/acțiune, ceea ce generează un randament de 6,3%, cu 7,5% mai mare decât în 2023. Dividendele vor fi distribuite începând cu 3 iunie 2025, pentru acționarii înregistrați la data de 13 mai 2025.

Suma reprezintă 66% din profitul net înregistrat de OMV Petrom

Suma reprezintă 66% din profitul net și 43% din fluxul de trezorerie operațional înregistrat de Grupul OMV Petrom în 2024. Dintre beneficiarii principali se numără acționarii români, care vor încasa circa 1,2 miliarde de lei, din care peste 570 milioane de lei vor reveni statului român, ce deține 20,7% din acțiuni prin Ministerul Energiei.

Bugetul aprobat pentru anul 2025 alocă 70% din investiții segmentului de Explorare și Producție. Proiectul strategic Neptun Deep continuă să avanseze: a fost demarat forajul sondelor de producție, platforma este în construcție, se fabrică sisteme pentru infrastructura subacvatică, se lucrează la nava suport și la stația de măsurare a gazelor naturale. Aceste demersuri consolidează rolul companiei în asigurarea securității energetice a României.

„Am încheiat 2024 cu rezultate operaţionale solide şi am înregistrat progrese importante în implementarea Strategiei 2030. Proiecte strategice, precum Neptun Deep, avansează conform planului. OMVPetrom este un jucător important pentru asigurarea securităţii energetice a României. Angajamentul nostru este să creăm valoare pentru toţi acţionarii noştri şi pentru România. Adunarea Generală este un moment important, în care fiecare acţionar, inclusiv cei minoritari, are ocazia de a participa activ la deciziile care modelează viitorul companiei”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom, potrivit unui comunicat.

OMV Petrom
SURSA FOTO: Facebook, OMV Petrom

Adunarea Generală a acționarilor a votat noua componență a Consiliului de Supraveghere

În aceeași ședință, Adunarea Generală a acționarilor a votat noua componență a Consiliului de Supraveghere pentru perioada 28 aprilie 2025 – 28 aprilie 2029. Membrii reconfirmați sunt Sorin Dumitru Elisei, Berislav Gaso, Răzvan Eugen Nicolescu, Alfred Stern, Katja Tautscher, Martijn van Koten și Jochen Weise. Acestora li se alătură Christine Catasta și Teodora Elena Preoteasa, ca membri noi. A fost aprobată și remunerația pentru anul 2025.

„Circa 70% din investiţiile din 2025 vor fi direcţionate către segmentul Explorare şi Producţie. Sunt planificate etape importante în dezvoltarea Neptun Deep – un proiect strategic pentru OMV Petrom şi pentru România: a început forajul sondelor de producţie, platforma de producţie este în construcţie, se fabrică sistemele aferente infrastructurii subacvatice, se lucrează la construcţia navei suport pentru operaţiunile de producţie, precum şi la construcţia staţiei de măsurare a gazelor naturale”, a transmis compania în comunicat.

OMV Petrom rămâne cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de circa 40 milioane bep în 2024, o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone și o centrală electrică pe gaze de 860 MW. Rețeaua sa de circa 780 de benzinării sub brandurile OMV și Petrom operează în România și țările învecinate.