Potrivit unui comunicat, OMV Petrom rămâne titular în cadrul acordurilor de concesiune în timp ce partenerul iniţial în cadrul contractului va continua operaţiunile de extracţie şi servicii aferente. 

"OMV Petrom va rămâne unic titular al acordurilor de concesiune, deţinătorul producţiei de hidrocarburi şi al echipamentelor existente, precum şi titular al drepturilor şi obligaţiilor definite prin Legea Petrolului. În continuare, pentru serviciile prestate, OMV Petrom va remunera Expert Petroleum în baza unui tarif de servicii care variază în funcţie de nivelul producţiei livrate. Zăcămintele de ţiţei din zona Ţicleni care fac obiectul contractului de creştere a producţiei sunt zăcăminte mature, aflate în exploatare de peste 60 de ani", precizează OMV Petrom. 

Expert Petroleum este o companie specializată în exploatarea zăcămintelor mature din România, fiind partenerul OMV Petrom într-un contract similar, semnat în 2012, pentru creşterea producţiei din 13 zăcăminte din vestul României (zona Timiş). 

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înalta eficienţă de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 de benzinării, la sfârşitul lui 2015. 

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. 

SURSA: Agerpres