Noua facilitate are o maturitate de 5 ani şi posibilitate de prelungire pentru încă 2 ani consecutivi. Facilitatea a fost contractată pentru a înlocui o altă linie sindicalizată, contractată în noiembrie 2011 şi neutilizată la data contractării noului împrumut.

'Am refinanţat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadenţa finală a acesteia pentru a beneficia de evoluţiile favorabile din prezent de pe pieţele financiare. Extinderea maturităţii programului de finanţare permite OMV Petrom să menţină o poziţie financiară solidă într-un context plin de provocări legate de preţul ţiţeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilităţii de care se bucură OMV Petrom pe pieţele financiare', a declarat Andreas Matje, director financiar al OMV Petrom, în comunicatul citat.

OMV Petrom a demarat procesul de refinanţare a creditului lucrând cu BRD – Groupe Societe Generale SA, Societe Generale SA şi Unicredit Bank Austria AG ca Aranjori Principali Mandataţi iar sindicatul de bănci care contribuie la asigurarea finanţării include 17 bănci din România şi internaţionale.

OMV Petrom va utiliza fondurile, în măsura în care va fi necesar, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinarii, la sfârşitul lui 2014.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţioneaza liber la Bursa de Valori Bucureşti.

În ultimii 10 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom au depăşit 11 miliarde euro.

SURSA: Agerpres