OMV are o poziţie strategică ideală pentru a utiliza din plin valoarea acestui proiect, datorită poziţiei puternice din România şi Turcia, potrivit CEO-ului Gerhard Roiss.

Potrivit acestuia, compania vrea să crească viteza de maturizare a produselor sale petroliere, de la descoperire la producţie. Achiziţiile targetate vor extinde capacităţile de producţie şi vor adăuga opţiuni de dezvoltare a activităţii. O reînnoire a portofoliului de explorare şi creşterea activităţilor de explorare va reprezenta o bază de creştere pe termen lung. Regiunile pe care se va concentra compania în acest sens sunt cele din Africa, Orientul Mijlociu şi Marea Caspică.

Centrale termice pe gaze naturale vor fi utilizate pentru creşterea portofoliului companiei şi a completa oferta existentă din segmentul gazelor naturale. Noi poziţii pe acest segment vor fi adoptate în regiunea Mării Caspice, Orientul Mijlociu şi Africa.

Nabucco este un proiect care presupune construirea unui gazoduct din Turcia până în Austria, prin Bulgaria, România şi Ungaria. Lungimea acestuia ar fi de circa 3.900 km, ar putea deveni operaţional în 2017, valoarea proiectul ar fi de aproape 8 miliarde euro iar capacitatea estimată este de 31 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.