"Die Presse' susţine că noul manager ar urma să fie responsabil cu achiziţionarea de gaze naturale precum şi de cooperarea cu gigantul energetic rus Gazprom. Potrivit surselor, persoana vizată să ocupe noua poziţie este Ties Tiessen, care în prezent este director de vânzări şi comercial la Wintershall. 

La începutul acestui an, OMV a decis să unească operaţiunile din domeniul gazelor naturale cu divizia de rafinare şi marketing astfel că fostul manager responsabil cu operaţiunile din domeniul gazelor, Hans-Peter Floren, şi-a pierdut locul de muncă. 

Mai mult, "Die Presse' susţine că şi actualul director financiar de la OMV, David Davies, ar urma să fie înlocuit, cel mai probabil cu fostul director financiar de la Lenzing, Thomas Winkler. OMV a refuzat să comenteze. 

Dacă informaţiile referitoare la Ties Tiessen se vor confirma, acesta va fi cel de-al doilea manager de la Wintershall care va dobândi o poziţie în conducerea OMV. Începând din luna iulie a acestui an, postul de CEO la OMV este ocupat de Rainer Seele, fost şef la Wintershall. 

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

AGERPRES