Înfiintaţă în noiembrie 1992 ca o companie privată, Omnilogic este una dintre cele mai importante companii IT&C din România. Specializată în furnizarea de produse şi soluţii de networking şi telecomunicaţii, Omnilogic este furnizorul principal al industriei de telecomunicaţii din România graţie parteneriatelor solide cu companii de renume în industria IT&C precum Cisco Systems, AASTRA Telecom (former Ericsson Enterprise), Avaya/Nortel, Harris, Nice şi mulţi alţii. Compania a fost profitabilă încă din primul an de activitate şi a păstrat aceeaşi evoluţie financiară. Compania este deţinută în proporţie de 100% de GT Holding GMBH, firmă cu sediul în Viena.

Compania Omnilogic este campiona contractelor pe bani publici încheiate în ultimii ani la capitolul informatizarea instituţiilor statului.

Recent Omnilogic a câştigat un contract de 12,4 milioane de euro cu compania de stat SN Radiocomunicaţii. În descrierea contractului se menţionează furnizarea de produse, prestare servicii, servicii conexe şi servicii de training pentru upgradarea şi optimizarea reţelei de date – parte Backbone.

Printre licitaţiile câştigate de Omnilogic în ultimii ani se numără:

•    42 milioane lei pentru realizarea portalului eRomania2, câştigat în iunie 2010. Beneficiarul proiectului este Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Societatea Omnilogic se obligă sa creeze un site cu informaţii despre toate localităţile din România.

• 39,2 milioane lei, ianuarie 2010, beneficiar Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Obiectul contractului: „achiziţia şi instalarea de echipamente în vederea construirii unei reţele de transport şi acces la clienţi tip WiMax la nivel naţional pe infrastructura fibră optică dark care să susţină strategia de dezvoltare a S.N.Radiocomunicaţii SA, atât pentru servicii de comunicaţii electronice, cât şi pentru servicii de broadcasting”. Omnilogic a fost singurul ofertant.

• 2,6 milioane euro, beneficiar Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Obiectul contractului: „achiziţia de echipamente suplimentare codare /decodare video MPEG 4 şi servicii conexe necesare echipării liniei RR6, Pietraria-Constanţa”, potrivit caietului de sarcini. Omnilogic a fost singura firmă care s-a prezentat la licitaţie.

• 31,5 milioane euro, noiembrie 2009, beneficiar Imprimeria Naţională. Obiectul contractului „echipamente electronice pentru paşapoarte şi documente”.

• 16 milioane euro, decembrie 2008, beneficiar Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Obiectul contractului „achiziţia de echipamente RR digitale şi servicii conexe în vederea eliberării benzii de frecvenţe 3600-3760 MHz”. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Omnilogic a fost singura firmă care s-a prezentat la licitaţie

• 1,2 milioane de euro, beneficiar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, după ce societatea ArbeitSmarktService Betriebs GMBH (câştigătoarea unei licitaţii de 22,4 milioane euro) a subcontractat 12% din valoarea proiectului către Omnilogic SRL.

• 620.698 lei, beneficiar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

• 836244.00 lei, beneficiar Serviciul de Informaţii Externe (SIE).

• 167.237 lei, beneficiar Ministerul Justiţiei.

• 439.828 lei, beneficiar Poliţia Comunitară Sector 3.

• 439.828 lei, beneficiar Ministerul de Interne.

• 1.086.971 euro şi 2.441.819 euro, beneficar Ministerul Finanţelor.
SURSA: romaniacurata.ro, e-licitatie.ro