Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a anuntat ca AVAS va pregati OLTCHIM Ramnicu Valcea pentru privatizare in 2007, in cadrul unei vizite efectuate marti, 6 februarie, la sediul societatii, informeaza un comunicat AVAS. In cadrul vizitei, Teodor Atanasiu s-a intalnit cu liderii de sindicat de la OLTCHIM Ramnicu Valcea si cu reprezentanti ai conducerii societatii. 

Potrivit declaratiei presedintelui AVAS, pentru dezvoltarea activitatii de productie pe cateva linii, OLTCHIM va incerca sa efectueze o majorare de capital, majorare la care vor participa toti actionarii, inclusiv AVAS. Totodata, presedintele AVAS Teodor Atanasiu a declarat printre obiectivele societatii OLTCHIM se numara preluarea activele necesare pentru realizarea materii prime de la Arpechim Ploiesti si de la Societatea Nationala a Sarii. 

“2007 va fi anul in care vom pregati aceasta societate comerciala in vederea privatizarii. Unul dintre obiectivele societatii comerciale este sa-si dezvolte activitatea de productie pe cateva linii pe care vrea sa le dea in functiune. Pentru aceasta se va face o majorare de capital care va rezolva problemele de dezvoltare a capacitatilor de productie pe actuala strategie a societatii. La majorarea de capital vor participa toti actionarii societatii, inclusiv AVAS. Mai sunt o serie de obiective pentru intarirea agentului economic. Oltchim isi doreste sa nu mai depinda de fluxurile de materii prime si sa preia activele necesare pentru realizarea acestora de la Arpechim Ploiesti si de la Societatea Nationala a Sarii”, a declarat Teodor Atanasiu, presedintele AVAS. 

S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea are ca obiect de activitate proiectarea si producerea de produse clorosodice, mase plastice, solventi clorurati, pesticide, produse petrochimice si de piroliza, energie electrica si termica si alte produse chimice, produse alimentare de origine animala si vegetala, inclusiv servicii si asistenta tehnica si comercializarea acestora la intern si export. 

Actionariatul OLTCHIM S.A. este impartit intre Lindsell Enterprises Limited, care detine o pondere de 1,002, SIF Oltenia, care detine o pondere de 0,603%, alti actionari persoane fizice si juridice, care detin 2,659%, si AVAS, care este in curs de inregistrare, si care are 95,7% din actiuni.

 

Sursa: Capital 06 Februarie 2007