Lia Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit pur și simplu la adresa șefului USR, Dan Barna. Candidatul la prezidențiale a comis-o grav atunci când nu a reușit să recunoască o poezie extrem de importantă din literatura română.

“Cam atat cu mitul ca baietii astia ar sti ceva carte… Poezia se studiaza prin gimnaziu, deci cam acolo s-a oprit cu invatatura actualul candidat la functia de presedinte care doar pe altii ii vede prosti!”, a tunat Olguța Vasilescu pe o rețea de socializare.

Reacția acesteia vine după ce Dan Barna s-a făcut de râs pur și simplu atunci când a dat un interviu. Când a auzit versurile ”Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă” Barna a spus că versurile fac parte dintr-o baladă ”de pe la 1800”, deși versurile îi aparțin lui Octavian Goga, din poezia ”Munții noștri”.

“Bun, este un cântec de jale, dar de pe la 1800, adică e, de fapt, din perioada lui Horia, chiar înainte. De atunci s-au schimbat lucrurile, nu mai suntem acolo și putem să facem lucruri și acasă, dacă deblocăm aceste mecanisme de corupție, de nepotism, de politizare, care există în sistemul public.”, a spus Barna.
Poezia ”Munții noștri” a fost scrisă de Octavian Goga.