Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii din partea PSD, a comentat declaraţiile noului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, făcute după ce a analizat situaţia din minister.

“De câte ori deschide gura „competenta” de la Muncă se face de râs…”, a scris Lia Olguţa Vasilescu.

Declaraţiile Violetei Alexandru, după ce a preluat portofoliul de la Muncă, au fost rezumate de Marius Budăi, cel care i-a predat locul:

“Înțeleg că PNL e pornit să dea, rapid, tunuri. Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, încearcă să își preconstituie probe pentru a face rapid niște licitații pe zona de IT. Și inventează că sistemele informatice ar fi dezastru. Dacă erau asa dezastru nu se puteau plăti pensii, alocații, indemnizații șamd.

Altfel, fiecare angajator plătește salariile angajaților săi, nu Ministerul Muncii, deci nu știu ce soft de salarii a văzut doamna Alexandru.

Aplicațiile și programele IT de la Șomaj și Casa de Pensii sunt achiziționate în 2011, respectiv 2015 și perfecționate constant, la fiecare modificare a legislației, pentru că, altfel, spre exemplu, nu se puteau recalcula pensiile pe Legea 221.

Cât despre faptul că doamna Alexandru se crede „homeless”, procedura de închiriere a unui sediu pentru Ministerul Muncii este în derulare, după ce proprietarul clădirii, Ministerul de Interne, a anunțat, lucru valabil și în cazul sediului Ministerului Sănătății, că renovează clădirea pe fonduri europene. Să finalizeze procedura și va avea sediu. Sau să facă alta.

PS

Aflați dragi colegi de la PDL-PNL că nu este chiar așa de simplu să fii la guvernare?

Eu cred ca adevărații profesioniști atunci cand întâmpină greutăți, caută soluții, rezolvă și merg mai departe, nu se vaită pe la TV.”