"Sunt multe nemulţumiri şi au dreptate, în sensul că unii care au ieşit la pensie înainte de 2011 faţă de cei care au ieşit după 2011 au pensii diferite. Le-am explicat că nu este o problemă cu Hotărârea de Guvern care s-a dat în acest an, ci cu legislaţia veche. Avem de-a face cu o lege a pensiilor care are foarte multe inechităţi. S-a încercat de-a lungul anilor în Parlament să se corecteze aceste inechităţi şi din păcate unele aşa-zise corecturi au generat inechităţi şi mai mari. Totul se poate regla numai printr-o lege nouă. Ne gândim la o legislaţie pe pensii care să corecteze inechităţile", a arătat ministrul. 

Duminică, premierul Mihai Tudose a anunţat că Legea pensiilor va fi promovată în această toamnă şi va regla şi aspectele legate de cumulul pensie-salariu. 

Întrebat la Antena 3 dacă mai este posibil ca o persoană care iese la pensie să se reangajeze a doua zi la stat şi să câştige cumulat zeci de mii de lei din pensie şi salariu, Tudose a răspuns: "Astăzi, când stăm de vorbă, da, încă este posibil. A fost un prim pas această stopare a creşterilor nebuneşti şi a acelui procent faţă de ultimul salariu în plată. Pe legea pensiilor, în această toamnă, doamna ministru Olguţa Vasilescu va regla şi aceste lucruri". 

Totodată, chestionat dacă va fi obligativitatea de optare între pensie şi salariu, Tudose a afirmat: "Da, va fi pe legea pensiilor". 

AGERPRES