Lia Olguța Vasilescu îi răspunde pe un ton ironic Premierului Victor Orban, după cea acesta a acuzat că CES e format din ONG apropiate de fostul ministru social-democrat al Muncii.

”Mă faci să râd!”, îi transmite ea lui Orban, explicând că CES este format din 45 de membri, dintre care 15 sunt propuși de Patronate, 15 de confederațiile sindicale și 15 de ministrul Muncii, ei fiind numiți de Prim-Ministru.

”Nu toți cei 15 au fost propuși de mine, ca ministru, unii erau numiți deja”, precizează Olguța Vasilescu.

”După ce Consiliul Economic și Social a dat comunicat de presă în care a arătat ilegalitățile săvârșite de Guvernul Orban când, noaptea ca hoții habarniști, au dat 25 de ordonanțe de urgență fără avizele prevăzute de lege, Orban se “apără” spunând că CES e format din ONG-urile “puse de Olguța Vasilescu” – a scris social-democrata marți pe Facebook.

”Nu acceptă să facă ilegalități”

”Probabil că habar nu are din ce se constituie Consiliul Economic și Social… CES este format din 45 de membri, dintre care 15 sunt propuși de Patronate, 15 de confederațiile sindicale și 15 de ministrul Muncii, ei fiind numiți de prim-ministru. Nu toți cei 15 au fost propuși de mine, ca ministru, unii erau numiți deja”, a explicat Vasilescu.

”Printre cei selectați, atunci când eram ministru, se numără Tudorel Tupiluși, președintele Asociației Nevăzătorilor din România, care are 35.000 de membri, Daniela Doina Bololoi – Asociația Help Autism, Surcel Elena Cătălina – Asociația Telefonul Copilului, Laura Popescu – Asociația Orașelor din România. Procedura de selecție a fost făcută în funcție de numărul de membri și activitatea asociațiilor respective”, precizează fostul ministru.

”Sunt nereprezentative aceste ONG-uri, Ludovic? Sunt PSD-iste? Mă faci să râd! Întreabă-i pe liderii lor ce partid au votat! Dar dacă au votat cu dreapta, nu înseamnă că vor accepta să facă ilegalități doar pentru că, întâmplător, ai ajuns premier și crezi că toți trebuie să se supună fără rezerve atunci când tu încalci legea și vrei să îi târăști și pe ei în mocirla ta!

Am înțeles că ai o problemă cu cei 15 care, chipurile, au fost girați cu mine, dar cu ceilalți de la sindicate și patronate, până la 45, ce te faci? Nu ar fi mai simplu să respecți legea?”, încheie Olguța Vasilescu.