Olguţa Vasilescu face anunţul momentului! Reacţie după incendiul din Craiova. Se va face anchetă

Lia Olguța Vasilescu a reacționat după incendiu care a avut loc la Clinica de Psihiatrie din Craiova. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Craiovei a publicat o serie de fotografii din interiorul clinicii.

Ea susține că această clinică a fost reabilitată recent, iar instalațiile electrice sunt verificate lunar, atât în cadrul clinicii, cât și în restul spitalelor din subordinea municipalității.

Totodată, Olguța Vasilescu a mai adăugat că există și camere de luat vederi atât pe holuri cât și în camere. În ceea ce privește cauza incendiului de luni, aceasta a fost reprezentată de o saltea, care a fost aprinsă de o pacientă, la parterul clădirii.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitară, in toate camerele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi.

Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

Olguța Vasilescu anunță o anchetă

Fostul ministrul al Muncii susține că în urma incendiului nu există victime intoxicate sau arse. Totuși, Olguța Vasilescu susține că trei medici au sărit de la etajul 1 după ce s-au speriat de fum. În acest context, ea a anunțat o anchetă pentru a verifica dacă pacienta avea sau nu la ea o brichetă.

O altă investigație va viza modul în care medicii de gardă au reacționat în această situație.

„Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriati din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a mai adăugat primarul Craiovei.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea