În 2012, ultrabook-urile au fost "vedete" de prim rang, înregistrând creşteri lună de lună atât în vânzări, cât mai ales în ceea ce priveşte traficul generat de vizitatorii ce au navigat în această secţiune din magazinul online, fapt ce dovedeşte aspiraţia tot mai mare spre produse performante. Tabletele şi smartphone-urile au beneficiat de asemenea de lansările "în valuri", iar clienţii au fost receptivi la orice noutate.

"2013 este un an în care retail-ul va depinde mult de evoluţia economiei, de dinamica veniturilor populaţiei şi mai ales de optimismul sau pesimismul clienţilor cu privire la evoluţia lor personală viitoare", a explicat Dan Dumitrescu, General Manager al companiei Elka-Oktal Group, care deţine Oktal.ro. "Anul a început într-un mod pozitiv, cu un context politic stabil, dar consumatorii au experienţa nefericită a ultimilor ani şi încă privesc cu reticenţă spre viitor, consumă în mod limitat şi precaut, mai ales pe sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată. Totuşi, tehnologia nouă îi convinge pe clienţi să "rişte" să-şi înnoiască gadget-urile, produsele performante fiind în topul vânzărilor pe toate categoriile, în ciuda preţurilor superioare", a adăugat Dan Dumitrescu.

Oktal.ro este un magazin online cu profil IT&C şi membru fondator al Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO). Magazinul este administrat de Elka-Oktal Group, companie cu o experienţă de peste 15 ani în comercializarea calculatoarelor şi a componentelor PC şi unul din cei mai longevivi furnizori de pe piaţa IT din România.