La acordarea concediului de odihnă nu se ține cont de perioada de concediu de creștere și salariații de alte religii decât cea creștin-ortodoxă trebuie să beneficieze de zile libere în afara sărbătorilor legale. Acestea reprezintă o parte dintre principalele modificări în privința reglementării privind concediul de odihnă, apărute recent, scrie avocatnet.ro.
 
În primul rand, salariații de altă religie decât cea creștin-ortodoxă beneficiază de zile libere speciale, altele decât cele legale, conform legii, și altele decât zilele de concediu de odihnă. Practic, ei beneficiază atât de zilele libere legale ale creștin-ortodocșilor, cât și de libere legale pentru propriile sărbători religioase majore.
 
De asemenea, chiar dacă nu cer concediu de odihnă, salariații trebuie să fie plătiți pentru zilele de concediu neefectuate, la încetarea unui contract de muncă, a decis CJUE. Totuși, conform aceleiași Curți, motivul pentru care salariatul nu a cerut concediu de odihnă trebuie să fie independent de voința sa.
 
Nu în ultimul rând, atunci când un angajat care nu și-a luat toate zilele de concediu de odihnă la care avea dreptul moare, de compensația pentru aceste zile de concediu de care n-a beneficiat angajatul decedat pot beneficia moștenitorii lui. Astfel a decis CJUE. Raționamentul Curții a fost că această compensație financiară are o natură strict patrimonială, astfel că moștenitorii angajatului decedat trebuie să poată beneficia de pe urma acestui drept patrimonial.