Potrivit acestuia, ambiţia Alianţei este de a rămâne o comunitate a libertăţii, păcii, securităţii şi a valorilor comune, inclusiv drepturile omului, democraţia şi statul de drept.

"Pentru a gestiona conflictele secolului XXI avem nevoie de forţe armate de secol XXI. (…) Trebuie să fie suficient de puternice pentru a avea un efect imediat. Trebuie să avem capabilităţi necesare pentru a reacţiona în orice situaţie şi pentru a ne apăra (…) în ariile de securitate", a afirmat Herold, în cadrul conferinţei cu tema "Capabilităţile poliţiei de stabilitate NATO în contextul provocărilor de securitate emergente".

El a explicat că este nevoie de forţe de poliţie civile şi militare care să fie şi dislocate în teatrele de operaţii pentru a le putea transforma în medii de securitate sigure.

"Operaţia de stabilitate nu e un concept nou în NATO. Toate operaţiile curente ale NATO şi iniţiativele viitoare sunt legate de operaţiuni de stabilizare. Necesitatea pentru NATO de a fi o forţă de stabilitate s-a văzut şi acum 20 de ani în Bosnia şi Herţegovina. A fost o cooperare între NATO şi forţele de poliţie ONU", a amintit Ernest Herold. AGERPRES