El a precizat că în cadrul vizitei pe care o efectuează la Bucureşti, în fruntea unei delegaţii a Bundestagului, s-a întâlnit, printre alţii, cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, cu care a discutat despre perspectiva introducerii monedei unice în România, dar şi despre situaţia macroeconomică a ţării. 

"Anumite aspecte ce ţin de fiscalitate sunt lucruri care ţin de suveranitatea unui stat şi se discută la nivel intern, însă trebuie spus, totodată, că noi privim cu scepticism situaţia actuală în care se scad impozite şi astfel de decizii sunt mereu bine-venite în rândul populaţiei, dar ţara nu reuşeşte să acceseze mulţumitor fondurile europene, deci nu reuşeşte să obţină un grad satisfăcător de cofinanţare. În acest context, România riscă să piardă până la sfârşitul anului 6,6 miliarde de euro", a spus Krichbaum, într-o conferinţă de presă, la Bucureşti. 

Pe de altă parte, el a menţionat că a avut şi o întâlnire cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, unde a fost abordat şi subiectul ordonanţelor de urgenţă date de Guvernul român. 

"S-a vorbit despre numărul ridicat de ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, care, fără o implicaţie a Parlamentului, ajung să aibă o putere juridică, lucru care, cel puţin din punct de vedere democratic, e discutabil", a susţinut oficialul german.

Sursa: Agerpres