‘În Germania, unde impozitul maxim este de 42%, dreptatea legislaţiei fiscale este o temă de actualitate. Mă bucur să trăiesc într-o ţară cu cotă unică de 16%. Pentru Germania, România ar putea fi considerată un paradis fiscal’, a afirmat Irmer.
Reprezentantul Fundaţiei Konrad Adenauer a mai spus că Germania are Codul fiscal cel mai voluminos din toată lumea şi că îşi doreşte ca România să nu ajungă din urmă Germania la miile de pagini ale Codului Fiscal.
În replică, preşedintele Asociaţiei pentru Reformarea Sistemului de Impozite de Taxe (ARSIT), Octavian Radu, a menţionat că în România TVA este de 24%, baza de impozitare este diferită, iar impozitele şi taxele nu sunt plătite de toţi.
‘Ca antreprenor, văd cum trebuie să ies din anumite business-uri din cauza competiţiei inechitabile, pentru că TVA este de 24% şi nu plătesc toţi’, a spus Radu.
El a adăugat că ‘nu legislaţia fiscală din România este cea rămasă în urmă, ci administraţia fiscală care tratează contribuabilii diferit şi de aceea nedrept’.
Sursa: Agerpres