Potrivit brokerilor de la Prime Transaction, astăzi au fost subscrieri pentru 854 de mii de acţiuni, ceea ce în total înseamnă că subscrierile pentru persoane fizice au ajuns la 42% după prima zi, în condiţiile în care retailul are alocate 3,2 milioane de acţiuni în cadrul ofertei. Noi am căutat aceste informaţii astăzi să vedem cum merge şi acestea au fost rezultatele oferite din piaţă.

Pentru persoanele fizice sunt disponibile 15% din acţiunile din cadrul ofertei Digi Communications. Cota principală, de 85% este pentru investitorii instituţionali.

Digi Communications este grupul mamă al RCS&RDS. Acțiunile sunt oferite la un preţ cuprins între 38 şi 56 de lei pe acţiune. Acţionarii care vând în această tranzacţie ar urma astfel să atragă până la 1,2 miliarde de lei din această operaţiune, iar capitalizarea anticipată a societăţii este estimată la aproape 1,2 miliarde de euro. O valoare care ar face-o a şasea cea mai valoroasă companie listata pe bursa de la Bucureşti.

Subscrierile au început astăzi şi continuă până pe 10 mai. Tranzacţionarea ar urma să înceapă pe 16 mai. Digi Communications va fi listată cu simbolul DIGI.

„Suntem foarte mulțumiți de răspunsul puternic venit din partea investitorilor de retail și instituționali, încă de la momentul la care am făcut anunțul cu privire la Intenția de Listare pe Bursa de Valori București. Această Ofertă Publică Inițială reprezintă un pas important pentru evoluția DIGI, investitorii obținând astfel acces la un lider atractiv în industrie, cu o creștere structurală stabilă. Suntem de părere că sprijinul puternic venit din partea investitorilor reprezintă un testimonial cu privire la soliditatea activităților noastre existente și a perspectivelor noastre de creștere pe viitor. Așteptăm cu nerăbdare admiterea la tranzacționare preconizată pentru data de 16 mai”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al DIGI.

Sursa: digi24.ro