'Oferta, care a fost negociată de consiliul director de la Vivendi, ar urma să fie prezentată şi discutată marţi cu ocazia unui consiliu de administraţie excepţional la Orange, companie la care statul francez deţine 24,9% din acţiuni', susţine Le Monde.

Această ofertă vine după eşecul negocierilor între Dailymotion şi grupul PCCW din Hong Kong. Grupul Orange a discutat cu PCCW timp de mai multe luni o posibilă vânzare a unui pachet de 49% din acţiunile platformei video online Dailymotion. Săptămâna trecută, ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat dorinţa ca Orange să studieze şi eventuale oferte europene în cadrul planului său de a găsi un partener de Dailymotion, după ce în urmă cu doi ani Guvernul francez s-a opus intenţiei grupului american Yahoo de a prelua Dailymotion pentru 300 milioane de dolari.

Orange caută de mai mulţi ani un partener care să-l ajute să extindă Dailymotion la nivel internaţional şi ar putea concura mai bine cu rivalii mai mari precum YouTube, deţinut de Google. În prezent, Dailymotion are 128 de milioane de vizitatori unici pe lună comparativ cu un miliard în cazul YouTube şi, de asemenea, realizează vânzări anuale mai mici de 100 milioane de euro.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la finele anului trecut 236,3 milioane clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Pe piaţa locală, Orange România a înregistrat în 2014 venituri de 909 milioane de euro şi, la finele anului trecut, avea 10,531 milioane de clienţi, cu o creştere de 95.000 de abonaţi, comparativ cu perioada similară a anului trecut.