Web-ul romanesc s-a imbogatit de curand cu un nou site dedicat acestui tip de operatiuni de vanzare-cumparare prin Internet. www.okazii.ro este o pagina de web dedicata in exclusivitate licitatiilor on-line. Utilizatorii de Internet care aleg sa foloseasca serviciile puse la dispozitie de acest site au ocazia sa vanda si sa cumpere orice tip de produse. Pentru a deveni utilizatori ai acestui site si a licita pentru produsele pe care doriti sa le cumparati sau pentru a vinde ceva prin intermediul acestei pagini de web nu aveti nevoie decat de o adresa de e-mail. Sistemul este foarte simplu si usor de folosit si reprezinta o ocazie unica atat pentru cumparatori, cat si pentru vanzatori. Cumparatorii beneficiaza de avantajul de a alege dintr-o oferta foarte bogata si variata sau de a gasi produsul dorit fara a mai cheltui bani pentru ziarele de mica publicitate si a mai pierde timpul rasfoind sute de pagini cu anunturi. Vanzatorii care aleg sa utilizeze serviciile okazii.ro pentru a-si vinde produsele profita de ocazia unica de a-si face cunoscuta oferta unui numar mare de persoane. Serviciul este complet gratuit, nu se percepe nici un fel de comision, nici vanzatorilor si nici cumparatorilor, singurii bani pe care ii veti scoate din buzunar pentru a participa la licitatiile organizate de acest site sunt aceia pe care ii cheltuiti in mod obisnuit pentru navigarea pe Internet.

La www.okazii.ro puteti vinde sau cumpara orice tip de produse, de la o banala umbrela la obiecte de colectie, de la produse alimentare sau de uz casnic si pana la antichitati sau apartamente. Articolele care nu pot fi comercializate aici sunt cele interzise prin lege, cum ar fi armele de foc, produsele pentru care vanzatorul nu detine licenta de comercializare, articole pornografice sau bunuri furate, bani si stampile false, valuta (cu exceptia celor numismatice), si orice fel de articol care incalca legea sau morala.
Comert electronic nonstop
Site-ul www.okazii.ro nu este o pagina de web unde se face comert electronic, deci nu veti plati pentru produsele cumparate in acest fel cu card. Site-ul este dedicat doar intermedierilor de tranzactii comerciale intre utilizatori. Dupa ce o persoana si-a inscris oferta in aceasta pagina si a fixat o suma minima pentru a vinde un produs, asteapta pana ce licitatia ia sfarsit, si apoi ia legatura prin e-mail cu cel care a castigat licitatia pentru a definitiva tranzactia. O licitatie poate dura 3, 5, 7, 15 sau 30 de zile. Ofertantii au ocazia de a vedea si o poza color a articolului pe care doresc sa-l achizitioneze si au la dispozitie informatii detaliate despre produs. Pretul minim cu care se poate achizitiona un produs este stabilit de vanzator. Cei interesati sa cumpere un articol pot de asemenea solicita informatii despre respectivul produs direct vanzatorului prin intermediul adresei de e-mail a acestuia, care este inregistrata pe pagina unde vanzatorul si-a inscris oferta.
Programul de functionare al acestei piete electronice este nonstop, 24 de ore, sapte zile pe saptamana. Experienta din toata lumea demonstreaza ca licitatiile pe Internet reprezinta viitorul comertului. Milioane de articole sunt vandute astfel zilnic prin intermediul site-urilor deja celebre ca eBay, Yahoo! Auctions sau QXL. Folosind www.okazii.ro, romanii au acum ocazia de a face parte din avangarda comertului electronic.