Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că Fiscul va centraliza situația datoriilor acumulate de populație în ultimii ani, urmând ca toți cei vizați să primească decizii de impunere.

Teodorovici a precizat că situația datoriilor va fi centralizată până în octombrie, iar deciziile de impunere vor fi trimise până la data de 15 noiembrie.

Ministrul spune că vor exista și stimulente pentru plata acestor datorii, de ”minim 10 %”, termenul limită de plată fiind martie 2019.

”Octombrie este termenul la care colegii mei vor centraliza toate aceaste informații și vom pune ca și termen legal, ca să fie coerență în piață martie 2019 termen de plată, ca și la cei care sunt anul acesta cu veniturile estimate pe 2018.

Dar dacă respectivii contribuabili plătesc până la final de decembrie, atunci vom propune, zic eu, un discount substanțial.Nu 5 %, mai mult de 5 %, categoric. Minim 10 %, minim. Pentru că acolo statul nu a avut acel rol activ. N-a informat contribuabilul când trebuia să-l informeze.

Și acum, dacă tot vii cu această centralizare, ca să ai un moment T zero, trebuie să vii și cu un stimul consistent, pentru ca oamenii să plătească. Dacă nu, plătesc în 2019, în martie”,  a spus Eugen Teodorovici.

Sursa: Pro TV