"Cei doi constructori, împreună cu reprezentantul beneficiarului, au dat asigurări că din toamnă, mai exact din luna octombrie, se va putea circula pe noua arteră, între municipiul Deva şi Orăştie", precizează Instituţia Prefectului Hunedoara. .

Potrivit prefectului, beneficiile construirii autostrăzii vor fi constatate de toată lumea, traficul de pe DN 7 urmând să fie degrevat, în mare parte, de vehiculele de mare tonaj, vor fi reduse ambuteiajele şi zonele cu viteză redusă de deplasare.

"Sunt convins că noua autostradă va reprezenta şi un catalizator al activităţii economice din judeţul Hunedoara", a declarat prefectul de Hunedoarei, Sorin Vasilescu.

Tronsonul Deva – Orăştie se află pe Culoarul 4 PanEuropean din autostrada Nădlac – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa.

Lucrările la segmentul Deva-Orăştie costă 177,92 milioane de euro (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane de euro, iar cea a Guvernului României este de 69 de milioane de euro, fără TVA. Lungimea tronsonului este de 32,5 kilometri, cu două benzi pe sens.