Piaţa de capital nu părea favorabilă pentru jucătorul care spune că preferă să aştepte "tranzacţia-lovitură", oportunitatea de a cumpăra o companie la un preţ care oferă apoi mari câştiguri, scrie smh.com.

Dar chiar şi după declinul de luna trecută, indicele Standard & Poor’s 500 Index tot se află la un nivel triplu faţă de pragul minim atins în 2009. Asta deşi firma Berkshire însăşi, prin dimensiunea ei, devenise un obstacol, pentru că puţine afaceri sunt destul de mari pentru a merita atenţia lui Buffett.

"Nu cred că lista sa de tranzacţii-lovitură este foarte cuprinzătoare", a declarat David Rolfe, chief investment officer la Wedgewood Partners, care supraveghează plasamente de 8,6 miliarde de dolari, inclusiv acţiuni Berkshire.

Buffett a făcut în ultimii câteva dintre cele mai inteligente mişcări ale sale, adăugând în portofoliul Berkshire acţiuni la companii în creştere precum asigurătorul auto Geico sau gigantul de căi ferate BNSF, achiziţionat în 2010. Şi astfel, numai în al doilea trimestru al acestui an, venitul net a urcat cu 41%, până la un record de 6,4 miliarde de dolari.

Warren Buffett s-a născut la 30 august 1930, în Omaha Nebraska, fiind al doilea din cei trei copii ai congressman-ului republican Howard Buffett. A lucrat între 1951 şi 1954 ca broker de investiţii la compania tatălui său, Buffett-Falk & Co şi între 1954-1956 ca analist de valori mobiliare la Graham-Newman din New York. Din 1956 până în 1969 a fost partner la Buffett Partnership, Ltd., Omaha. Din 1970 şi până azi activează în funcţia de CEO la Berkshire Hathaway.