Oana Roman, reacție în scandalul momentului

Controversata prestație a artistului Gheboasă la UNTOLD, care a stârnit dezbateri în mediul online cu privire la libertatea de exprimare și limitele acesteia, a trezit și interesul Oanei Roman. Gheboasă a primit amendă după prestația la Untold, însă multe voci s-au ridicat împotriva acestei măsuri și susțin că este îngrădit dreptul la liberă exprimare.

Oana Roman a reacționat față de cei care susțin că s-a impus cenzura în acest scandal. Vedeta a subliniat că libertatea de exprimare are anumite limite și cei care o susțin ar trebui să înțeleagă că acest drept vine și cu anumite responsabilități.

„Despre libertatea de exprimare și despre oamenii care s-au trezit moraliști și urlă ipocrit: jos cenzura.

Dar dacă vrei să te dai deștept și să discuți despre drepturile fundamentale ale omului, trebuie să și știi despre ce vorbești.

Cei care strigă ipocrit jos cenzura trebuie să înțeleagă că libertatea de exprimare este un drept care are și limite”, a scris Oana Roman pe pagina sa de Instagram.

Val de controverse la UNTOLD

Trapperul Gheboasă, care a fost amendat de autorități pentru versurile melodiilor cântate la UNTOLD, a precizat că nu îl deranjează valul de critici și nu dorește să fie un model pentru fanii săi.

Gavriș Gabriel, pe numele său real, a fost acuzat de nenumărate ori că instigă la violență, droguri și multe altele prin versurile sale și că nu oferă o educație copiilor.

„În data de 6 august a.c., ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție.

În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c., a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”, transmite jandarmeria.

Totodată, a fost sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare.