Oana Roman vorbește despre chipul senin al mamei sale, înainte de înmormântare

Oana Roman a apărut într-o emisiune televizată recent, marcând astfel primul său interviu de la dispariția mamei sale.

Oana Roman a relatat că încă nu a învățat să trăiască fără ea, făcând referire la mama sa. Ea a descris acest lucru ca fiind extrem de dificil, însă și-a exprimat speranța că mama sa se află într-un loc mai bun. Ea și sora sa au mers să-și ia rămas bun de la mama lor înainte să fie depusă la biserică. Deși a simțit o mare frică în acel moment, mama sa a reușit să transforme acea experiență într-una luminoasă, spune Oana Roman.

Oana a spus că mama sa, Mioara Roman, era senină, frumoasă, împăcată și luminată în acele momente, iar preotul care a văzut-o a afirmat că era evident că a plecat într-o călătorie minunată. Aceasta a adăugat că această constatare a adus liniște în inima sa, fiind conștientă că mama sa se află într-un loc fericit.

„Încă nu am învățat să trăiesc fără ea. Este foarte greu. Cred că ea este bine. Eu și sora mea ne-am dus, înainte să o depunem la biserică, să ne luăm la revedere de la ea. Mi-a fost foarte frică de acel moment, dar ea a făcut ca acel moment să fie înălțător.

Era atât de senină, de frumoasă, de împăcată și de luminoasă, încât, așa cum a spus și părintele când a văzut-o, era evident că a plecat într-o călătorie absolut fabuloasă. Atunci am fost liniștită și sunt, pentru că știu că ea este foarte bine.

Mama a făcut foarte mult bine. A influențat în mod pozitiv și decisiv viața multor oameni. Eu am învățat foarte multe lucruri de la ea. A fost un exemplu de demnitate, onoare și echilibru”, a spus Oana Roman.

Mioara Roman era „vocea rațiunii”

Oana Roman a povestit că mama sa a avut un impact pozitiv și semnificativ în viețile multor oameni, fiind un exemplu de demnitate, onoare și echilibru. În momentele dificile, mama sa a fost mereu vocea rațiunii, având o forță ieșită din comun.

„În momentele grele, în care noi eram pierduți, ea a fost mereu vocea rațiunii. Chiar și în cele mai grele momente din viața ei a fost în echilibru. Foarte rar se pierdea cu firea. Avea o forță extraordinară de a lua o decizie în momentele dificile.

Zilele Revoluției ne-au legat foarte mult, pentru că tata era plecat, iar sora mea nu mai locuia cu noi. În acele zile am fost doar noi două. Le-am trecut singure, neștiind ce o să urmeze. A fost foarte greu”, declarat Oana Roman despre mama sa pentru Antena 3 CNN.

mioara, oana, catinca roman
Catinca, Oana, Mioara Roman / SURSA FOTO: Facebook

Mioara Roman a botezat numeroși copii orfani

Oana a explicat că mama ei a jucat un rol crucial în reorganizarea și îmbunătățirea sistemului de asistență socială pentru copiii din România.

Deja începând cu anul 1990, aceasta a fost fermă în cererea de înființare a unui departament special la nivel guvernamental, dedicat îngrijirii copiilor instituționalizați din țară.

„Mama a avut o contribuție foarte importantă în ceea ce privește organizarea și salvarea sistemului de asistență socială pentru copiii din România.

Încă din anul 1990 a insistat să se înființeze, la nivelul Guvernului, un departament special, care să aibă grijă de copiii instituționalizați din România.

Mama a vizitat zeci de cămine de copii din țară. Ce a văzut acolo a făcut-o să nu mai doarmă niciodată fără somnifere.

Ea nu a mai putut să doarmă niciodată după ce a văzut în acele cămine, pentru că erau precum niște lagăre. În acel moment, s-a străduit ca aceste instituții să fie ajutate.

Nu cred că a vorbit niciodată despre acest subiect. Apoi a început să ajute copiii care aveau nevoie de operații care nu se puteau face în România sau să-i ajute pe cei supradotați, care aveau nevoie de burse pentru a participa la olimpiade.

În timpul slujbei de înmormântare, părintele Bogdan a povestit cum mama a venit cu peste 50 de copii orfani, pe care i-a botezat”, a adăugat Oana Roman.

Oana Roman a menționat că are în plan să lanseze o carte ce va detalia viața și cariera mamei sale.