Oana Roman are datorii mari

Oana Roman se confruntă cu datorii în urma decesului mamei sale. Potrivit prevederilor legale, această datorie va fi transferată fiicelor sale, Oana și Catinca Roman, care vor fi nevoite să o achite.

Valoarea exactă nu a fost dezvăluită public, însă se pare că este considerabilă.

Mara Bănică a discutat acest subiect în cadrul emisiunii „Follow Us”, moderată de Teo Trandafir și Ilinca Vandici. Ea a evidențiat opțiunile pe care le au cele două moștenitoare pentru a evita achitarea sumei considerabile a datoriei.

Ea a menționat că, din punct de vedere legal, copiii moștenesc atât bogățiile, cât și datoriile. Ea spune că nu este sigură în ce stadiu procesual se află această situație și dacă procesul respectiv s-a încheiat.

Mara a subliniat că nu crede că Oana Roman dispune de suma respectivă și a explicat că este vorba despre o datorie legată de chirie, care a fost recalculată cu penalități. Mara Bănică credea că această datorie a fost achitată.

„Știu despre datorii, dar n-am aprofundat în ultima vreme. Când s-a întâmplat cu mama Oanei, eu am o sensibilitate la chestiile astea (…) Am sunat-o pe Oana, i-am scris, nici nu știam că e plecată din țară, am vorbit cu ea și am întrebat-o dacă e nevoie concret de ceva și a rămas că ne auzim și a doua zi a murit o mătușă de-a tatei, nu am fost atât de conectată.

Ce știu, din punct de vedere legal, copiii moștenesc și bogățiile, și datoriile. Acum nu știu în ce fază procesuală e, dacă s-a încheiat procesul respectiv. Nu cred că are banii ăștia, e vorba de o chirie pe care au recalculat-o cu penalități, dar credeam că s-a stins”, a declarat Mara Bănică.

Oana Roman
SURSA FOTO: Facebook

Cum își poate recupera statul banii?

Teo Trandafir s-a întrebat de unde își recuperează statul banii, dacă Oana și Catinca Roman nu își pot plăti datoriile.

„Dacă ele nu-și pot plăti datoriile astea, de unde își recuperează statul banii?”, a spus Teo Trandafir.

Mara Bănică a explicat că, în astfel de situații, statul poate institui sechestru. Ea a menționat că vila respectivă era proprietatea Ministerului de Externe prin RA-APPS.

În cazul în care Ministerul de Externe solicită un executor și pune în aplicare o hotărâre judecătorească, iar moștenitorii nu dispun de mijloace financiare pentru a plăti, se poate institui sechestru asupra averii moștenitorilor, dacă aceștia au efectuat procedura de succesiune.

Totuși, în cazul în care nu au efectuat succesiunea, există posibilitatea ca procesul să fie amânat.

„Pune sechestru, cam așa se întâmplă. Știu că acea vilă era a Ministerului de Externe prin RA-APPS. Dacă Ministerul de Externe se duce la un executor și pune în executare hotărârea judecătorească și moștenitorii nu au bani să plătească, se pune sechestru pe ceea ce au moștenitorii, dacă ei au făcut succesiunea. Dacă n-au făcut succesiunea, s-ar putea să existe o cale să amâne treaba asta”, a mai spus Mara Bănică.

Mioara Roman a decedat pe data de 24 februarie 2024. Aceasta a fost înmormântată pe 26 februarie. Ceremonia de înmormântare a avut loc la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală.