Administrația Națională de Meteorologie anunță că de luni, 13 septembrie, vremea va fi frumoasă în toată țara și mult mai caldă pentru normalul acestei perioade. Cerul va fi variabil la senin, local cu înnorări temporare după-amiaza în zonele montane şi submontane unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã durată şi izolat descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 23 de grade în estul Transilvaniei şi 31…32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 18 grade. În a doua parte a nopţii se va forma ceaţă pe spaţii mici în nord şi în centru, mai ales pe văi şi în depresiuni şi posibil şi pe litoral.

În București prima zi de școală vine cu temperaturi de vară. ANM anunță o temperatură a aerului de 30 de grade, cer senint, și vând slab. La polul opus, minima termică va fi de 16 grade.

Vremea frumoasă va continua și pe parcursul zilei de marți, însă pe lângă soare, vor fi prezente ș averse, dar şi de descărcări electrice local în zona montană, în Moldova şi în Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania şi nordul Crişanei. Tot marți, temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 31 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

Prognoza meteo ANM. Când se întoarce frigul în România

În Capitală vremea va fi caldă, fără ploi și cu un cer senin. Temperaturile maxime vor fi de 30 de grade, pe când cele minime de 16 de grade.

Aceași vreme frumoasă va continua și în săptămâna următoare, 13 – 20 septembrie, când temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. În regiunile sud-vestice, încălzirea va fi mai accentuată. Ploile vor fi abundente în partea de nord, în timp ce în sud-vest şi sud-est precipitaţiile vor fi deficitare.

Finalul lunii septembrie vine însă cu vreme mai răcoroasă. Potrivit ANM, în săptămâna 20 – 27 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai pronunţată în cele nord-estice.

Luna octombrie vin cum temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade, adică practic toamna va începe de abia acum. Astfel, în săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, pe când în cea de a doua săptămână a lunii octombrie, săptămâna 4 – 11 octombrie temperaturile se vor situa uşor sub cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.